jueves, 3 de mayo de 2012

LA NOSTRA ESCOLA IDEAL


El passat dia 25 d’abril presenciarem una conferència que ens va oferir el nostre gran company Hèctor Solís, el títol de la exposició era “mi infancia en Paideia, una escuela libre y anarquista”.

En la xarrada, Héctor ens va transmetre les seues experiències i vivències en una escola no molt comú per a nosaltres, ja que la forma d’ensenyança es basava en l’antiautoritarisme , la igualtat entre tots els membres del col·legi, l’ús de la paraula (principalment mitjançant assembles), el joc com a accés al saber, contacte amb la naturalesa....

Si voleu saber més sobre Paideia, ací us deixem dos links amb més informació sobre aquesta escola:


La conclusió que extrem nosaltres de la xarrada, a pesar de que  no hem viscut en eixe entorn, es que ens agradaria que l’escola fora un terme mig entre Paideia i els col·legis convencionals, recolzem a Héctor en  que les idees de Paideia eren bones però estaven mal aplicades.

L’escola ideal per a nosaltres, seria aquella en la qual no es limitaren les idees creatives d’un xiquet, on hi haguera suficient llibertat per a esplaiar-se en allò que li interessa; però sense arribar a l’extrem de que cadascú fa el que vol i quan vol. En definitiva que hi haguera certa llibertat però on s’aprenguen uns coneixements essencials que els permeten seguir en estudis superiors, on cada vegada hi haguera més llibertat.

En la nostra escola “ideal”, es desenvoluparia de la mateixa manera els dos hemisferis del cervell, tant el dret com l’esquerre; ja que en els col·legis convencionals, majorment es desenvolupa l’hemisferi esquerre, que és el que controla la parla, l’escriptura, la numeració...
Per a nosaltres igual és d’important l’hemisferi dret, que està especialitzat en les sensacions, sentiments i habilitats especials (visuals,sonores,artístiques, musicals...)

Ací deixem un vídeo interesantíssim sobre els hemisferis cerebrals:

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario