sábado, 12 de mayo de 2012

Ideologies: El Recreacionisme




Segons la RAE aquest concepte de “ideologia” es defineix com; Conjunt d’idees fonamentals que caracteritza el pensament d’una persona, col·lectivitat o època, d’un moviment cultural, religiós o polític,etc...de manera mes simplificada; forma de veure i entendre la realitat.

Pel que fa a la ideologia de recreacionisme, podríem dir que es VEURE LA REALITAT ENFOCADA A LA DIVERSIÓ...es a dir, el divertir-se per divertir-se. Concepte oposat al rendiment, ja que aquest busca uns objectius.

Com es manifesta aquesta ideologia en els àmbits del moviment?

Es pot manifestar entenguent la Educació Física com a passatemps, es a dir, diversió per oblidar les matèries relativament importants, també u podem trobar en esports de multiaventura ( puenting, descens en bicicleta per muntanya...).

Com es dona a la llum aquesta ideologia? Que hi ha ocult en el recreacionisme?

Com hem comentat anteriorment, aquesta ideologia ix a la llum en quant considerem la sessió de EF com passatemps, passant per alt els valors educatius de la assignatura i els seus continguts ( el moviment com intrínsecament valuós).

El recreacionisme a demés porta ocult unes ideologies de manera implícita, es a dir, ideologies que no se veuen a simple. Aquestes són el sexisme i el consumisme, la primera la podem veure quant vegem en un esplai a xiquets jugant en balons i a xiquetes jugant  a saltar la corda. El segon concepte apareix quant en la busqueda de la novetat paguem per buscar noves sensacions i experiències per exemple en parcs d’atraccions.




 Aci vos deixem uns videos del recreacinisme en estat pur:



1 comentario:

  1. ATENCIÓN no confundir recreción con recrecionismo. Lo primero es una práctica (el puenting) lo segundo una ideología ( entenderlo y realizarlo todo como si se tratara del puenting)

    ResponderEliminar