domingo, 20 de mayo de 2012

SANDBLASTING


El 22/07/11 Versace anuncia que prohibirà la tècnica letal del sandblasting per als seus pantalons vaquers.

Per a poder parlar d'aquesta noticia em de saber en que consisteix el sandblasting?

El sandblasting és un procés de tractament de la roba vaquera que la blanqueja i li aporta un aspecte de tela desgastada. Consisteix en l'aplicació d'un chorro d’arena a pressió que, normalment, es realitza de forma manual i sense la protecció adecuada.
Informes mèdics revelen que alguns treballadors del sector de sandblasting han desenvolupat formes agudes de silicosi, una malaltia pulmonar incurable que, en molt casos, provoca la mort.

Una vegada ja posats en el tema, dir que en aquest mes (maig del 2012) s’ha publicat un article on s’afirma que molts treballadors a Bangladesh continuen utilitzant aquesta tècnica, el que demostra que poques prohibicions s’han dut a terme.

Ens pareix lamentable que per no utilitzar tècniques més costoses, tinguen que cobrar-se nombroses vides de persones que l’únic que volen és treballar. El més fort és que els  propietaris d’aquestes marques tan famoses (Versace,Zara, H&M, Levi's, Diesel o Lee) puguen tindre la consciencia tranquil·la i puguen dormir per les nits...en definitiva es veu que aquesta societat consumista no crea persones, sinó monstres que no tenen cap dels valors morals i principis ètics que nosaltres com a educadors hem de transmetre.


Ací us deixem el link de la noticia per si voleu informar-vos més:  

http://www.vivalebio.com/es/consumo-rebelde/440-las-marcas-de-moda-siguen-utilizando-el-peligroso-aasandblasting-para-desgastar-los-vaqueros.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario