lunes, 2 de abril de 2012

EL PODER DE LA EDUCACIÓ SOBRE LES PERSONES



Un bon exemple del poder que té la educació sobre les persones, ho podem veure en la pel·lícula “la ola”. En aquest film, el professor Ron Jones té que realitzar en la setmana de projectes, l’explicació d’un sistema autocràtic (tot i que). Per a açò, el professor intenta recrear situacions reals per a que els alumnes visquen en primera persona que és i com és un sistema autocràticEl projecte del professor, tot i que en classe pareix una situació controlada, açò se l’hi escapa de les mans, arriba un punt on els alumnes confonen la realitat amb el projecte del seu professor.

Com utilitzar la educació com una ferramenta per a adoctrinar a un grup de persones, per a que tinguen unes creences, que actuen d’una manera determinada, una forma de vida determinada, etc. Al llarg de tota la historia, han hagut i continuen haguent exemples de la utilització de la educació per a aconseguir controlar a un grup de persones. Un fet històric d’açò que estem parlant seria el moviment nazi, actualment podem observar com en el món musulmà més radical (AL-QAEDA). Desgraciadament no sempre s’utilitza el poder de la educació per a un bon fi.

Tot el que hem dit fins ara, ens pot donar una idea de la gran importància que té la educació dins de la societat.



1 comentario:

  1. Gran película. Veremos un trozo en clase. Aunque con otra lectura: la de los riesgos y los límites de las propuestas de cambio educativo. A veces los profesores utilizan la educación, y sobre todo las que lleva la etiqueta de "alternativo", para ensalzar su ego. El límite entre la innovación y el narcisismo pedagógico es muy sutil.

    ResponderEliminar